Η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες , παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού και κ. Φιλ. Φόρτωμα, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κας Ανθής Χαλκιά, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Βαφία και πλείστων πιστών, Συρίων και παρεπιδημούντων επισκεπτών, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου, κατά την Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης, το ιδιόμελο Δοξαστικό του οποίου, ποίημα Κασσιανής Μοναχής, απέδωσε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, η περιώνυμη πολυφωνική Χορωδία του Ναού.
Στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού συνεχάρη τον Χοράρχη κ. Αργυρίου και τα Μέλη της Χορωδίας, οι ηδύφθογγες φωνές των οποίων έτρεψαν την ψυχή και τα ώτα των ακροατών, προέτρεψε τους πιστούς να απέλθουν εις τα ίδια, κομίζοντες το μήνυμα της ελπίδας και της χαράς, κατά τον αδιάψευστο λόγο του Κυρίου προς την αμαρτωλή, ότι, δηλαδή, όσο και αν η απελπισία από τις άτακτες πράξεις μας βαραίνει την ψυχή μας, ο Κύριος θα μας σηκώσει πάνω από τα «χαλάσματα» της ζωής και θα μας οδηγήσει στην όντως ζωή, δια της μετανοίας.
Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η λέξη μετάνοια απαντάται μόνο στην Ελληνική γλώσσα, δια της οποίας το Ευαγγέλιο διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και οι Έλληνες διαμόρφωσαν την οικουμενική Εκκλησία.
Τέλος, ευχήθηκε ο Κύριος να προστατεύει τη Σύρο και την Ελλάδα από κάθε κακό και ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουν το Άγιο Πάσχα με υγεία.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....