Η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε , παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, του Υποστρατήγου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου, και πλείστων πιστών, Συρίων και παρεπιδημούντων επισκεπτών, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου, κατά την Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης, το ιδιόμελο Δοξαστικό του οποίου, ποίημα Κασσιανής Μοναχής, απέδωσε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, η περιώνυμη πολυφωνική Χορωδία του Ναού.
Στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού εξέφρασε τη χαρά του, διότι ύστερα από δύο χρόνια μπορούν πλέον να τελούνται ανεμπόδιστα οι ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και να πλημμυρίζουν τους θόλους του μεγαλοπρεπούς Ναού οι ηδύφθογγες φωνές της Χορωδίας, υπογράμμισε ότι ο Κύριος έρχεται και πάλι «μέσα στη νύχτα», για να εισέλθει στην ψυχή και τη ζωή μας, όχι για να μας κρίνει, αλλά για να μας σώσει, να ανορθώσει τον πεπτωκότα άνθρωπο και να τον αποκαταστήσει στο αρχαίο κάλλος, και προέτρεψε τους πιστούς να μην αποστρέψουν το πρόσωπο τους από Αυτόν, αλλά να Τον δεχθούν και να αξιωθούν «ψυχαίς καθαραίς» να εορτάσουν την Ανάστασή Του.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη της Χορωδίας, τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Οικονόμο Λουκά Βασάλο, τους Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές του Ναού, και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....