Η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Mητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίoυ Ιεράπετρας

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης 19 Aπριλίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του ναού Πρωτ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο και Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζη, καθώς τον Διάκονο Θεμιστοκλή Μπεϊνά.

Το περίφημο Δοξαστικό των Αποστίχων «Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή», ποίημα της Μοναχής Κασσιανής, απέδωσε κατανυκτικά ο ιεροψαλτικός χορός με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη, Διευθυντή της Σχολής της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ανδρέας ο Κρήτης».

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη μοναδική δύναμη της μετάνοιας στη ζωή των χριστιανών και στην πράξη της αμαρτωλής γυναίκας, που προβάλλεται από την υμνογραφία της Μεγάλης Τετάρτης, να πέσει στα πόδια του Χριστού και να ζητήσει συγχώρηση αλλά και στην απόφασή της να αλλάξει τρόπο ζωής μετανοούσα για τον πρότερο βίο της. Δεινόν η ραθυμία, μεγάλη η μετάνοια, μας υπενθύμισε απόψε η Εκκλησία μας και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα να βιώσουμε με γνήσια και ειλικρινή μετάνοια αλλά και με κατάνυξη τα γεγονότα των Παθών του Κυρίου μας.

Εκκλησιάσθηκαν αρκετοί πιστοί, ανάμεσά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής, η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Σακκαδάκη κ.ά.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....