Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, επίκαιρο λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς , Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αξία της πραότητας και της πνευματικής ησυχίας, που πρέσβευε ο τιμώμενος Άγιος, αλλά και για την σπουδαιότητα των ιερών κειμένων.

Την λατρευτική σύναξη επισφράγισε με τον πατρικό του λόγο ο Μητροπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολύτιμες διδαχές του Αγίου Ιακώβου. Ο Σεβασμιώτατος στάθηκε ιδιαίτερα στην περίφημη καθολική επιστολή του Αγίου, όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ο ρόλος της αγνής και θυσιαστικής αγάπης, ως ανάχωμα απέναντι στην ιδιοτέλεια, τη μνησικακία και τον εγωισμό. Παράλληλα, με αφορμή τα λόγια του Αγίου Ιακώνου: «Πίστις άνευ έργων νεκρά εστί…» υπογράμμισε ότι έχουμε ανάγκη από έργα ταπεινώσεως, αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, έτσι ώστε η πίστη μας να μένει ζωντανή.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....