Η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Καθολικού – Παναγίας Φορίτισσας στην Μεσαιωνική Καστροπολιτεία της Παλαιάς Χώρας Αιγίνης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. ΕΦΡΑΙΜ και με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Καθολικού – Παναγίας Φορίτισσας στην Μεσαιωνική Καστροπολιτεία της Παλαιάς Χώρας Αιγίνης υπο του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Νεκταρίου Δαρδανού.
Ικανός αριθμός πιστών ανηφόρησαν και συμμετείχαν στην ως άνω Ιερά Ακολουθία. Ο π. Νεκτάριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πανυπέρτιμο πρόσωπο της Μάνας μας Παναγίας και τόνισε ότι η κυρία Θεοτόκος είναι το πνευματικό μας καταφύγιο στην οποία προστρέχουμε για να βρούμε στοργή, χάρη, έλεος, κατανόηση και αγάπη. Είναι εκείνη που υπουργεί το μυστήριο της Θείας Οικονομίας και εν ελευθερία δέχεται στα σπλάχνα της τον Υιό και Λόγο του Θεού οικονομώντας το έργο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Γι’ αυτό και είναι η Κιβωτός του σύμπαντος κόσμου.
Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι μοναδική σταθερά στη ζωή μας είναι το γλυκύτατο πρόσωπό Της, το οποίο ευωδιάζει Ανάσταση και Ζωή. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην ιστορία της Παλαιάς Χώρας και του ως άνω Ιερού Ναού, υπογράμμισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων για την διάσωση, αναστήλωση και συντήρηση των Ιερών Ναών της εμβληματικής πολιτείας του Μεσαίωνα και χαρακτήρισε τοπόσημο την συγκεκριμένη περιοχή που όπως είπε είναι ποτισμένη με τα αίματα και τις θυσίες των προγόνων μας. Κάλεσε δε τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού ευχαρίστησε για την προσφορά της την ομάδα προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομίας Αιγίνης, να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της διάσωσης της παραπάνω περιοχής και να συνδράμουν παντοιοτρόπως συστοιχούμενοι στις άοκνες προσπάθειες και ενέργειες του Σεβασμιωτάτου κ. ΕΦΡΑΙΜ.
Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου  και ευχήθηκε σχετικώς.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....