Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 2/6.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο μεγαλοπρεπής ομώνυμος Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.μ., θα τελεστεί η Ενάτη Ώρα του Πάσχα. Στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως, στους δρόμους πέριξ του Ναού, τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου. Ο Εσπερινός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra tv, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra tv, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Αναληφθέντα Κύριο.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως imd.gr

Για να παρακολουθήσετε τον Πανηγυρικό Εσπερινό Πατήστε εδώ.

Για να παρακολουθήσετε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία Πατήστε εδώ.

Την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζουν ακόμη:

Ιερός Ναός Αναλήψεως Χλόης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αναλήψεως Αχιλλείου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αναλήψεως Ελάφου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....