Η είσοδος στη Μεγάλη Εβδομάδα στην Τανζανία

Αξιωθήκαμε και φέτος, με τη χάρη του Θεού, να εισέλθουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, αφού εορτάσαμε με λαμπρότητα την Ανάσταση του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Οι πανηγύρεις αυτές επισφραγιστήκαν και με μία μεγαλύτερη χαρά, με τις χειροτονίες εις διάκονον και πρεσβύτερον του αδελφού μας Αιμιλιανού από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο.

Ο πατήρ Αιμιλιανός είναι έγγαμος κληρικός και κατάγεται από την περιοχή του Τζόμπε στο νότιο τμήμα της Τανζανίας. Ήλθε κοντά μας πριν από δύο χρόνια. Κατηχήθηκε, έλαβε το Άγιο Βάπτισμα και μέσα από την καθημερινή λειτουργική ζωή στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι εντρύφησε στο λειτουργικό τυπικό και τη βυζαντινή μουσική της Εκκλησίας μας.

Κατά το περασμένο διήμερο το Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι γέμισε με κόσμο, που ήλθαν να εορτάσουμε όλοι μαζί με τις μεγάλες εορτές του Αγίου Λαζάρου και των Βαΐων, αλλά και να συμμετάσχουν στη χαρά του πατρός Αιμιλιανού.

Δοξάζουμε το Θεό, που συνεχώς αναδεικνύει άξιους και αγαθούς εργάτες, ώστε το έργο της διάδοσης του Ευαγγελίου να συνεχίζεται έως της συντελείας των αιώνων. Αυτή τη διακονία επωμίζεται και ο πατήρ Αιμιλιανός, ο οποίος αφού παραμείνει ακόμη λίγο κοντά μας, για να μάθει καλά τα καθήκοντα του ιερέως, θα μεταβεί στην περιοχή του Μακαμπάκο, κοντά στον τόπο καταγωγής του, όπου έχει αρχίσει η δημιουργία Ιεραποστολικού Κέντρου και κατά το προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η ανέγερση Ναού προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη. Εκεί βρίσκεται μια μεγάλη ομάδα πιστών, προερχόμενη από την περιοχή της Ιρίνγκα, που μετέβησαν εκεί χάριν εργασίας. Η χειροτονία του πατρός Αιμιλιανού ανοίγει το δρόμο της διάδοσης του Ευαγγελίου στη μακρινή αυτή περιοχή της πνευματικής δικαιοδοσίας της Επισκοπής Αρούσας. Μαζί με την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των εκεί ευρισκομένων πιστών, ευχόμαστε, να συντελεστεί και συστηματικό κατηχητικό έργο, ώστε περισσότεροι αδελφοί μας να γνωρίσουν την αλήθεια της Ορθοδοξίας.

Τις μεγάλες αυτές ημέρες μετά τη Θεία Λειτουργία στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι  παρατέθηκαν γεύματα προσφορά των αδελφών μας:

  • Θεοχαρίδη Γεωργίου υπέρ αναπαύσεως Θεοδοσίου, Ευδοξίας, Γεωργίου, Φωτεινής, Άννας Κωνσταντίνου, Εμμανουήλ Ιερέως και λοιπών συγγενών και οικείων.
  • Ανώνυμου εις μνήμην Θεοφάνους, Γλυκερίας, Μιχαήλ, Δήμητρας, Νικολάου, Νικολάου.
  • Κυπαρίσση Νικολάου (Νταραντούρας) από την Κατερίνη υπέρ υγείας της οικογένειάς του.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....