Η ελληνική μαθητική start-up που «κατέκτησε» την Ευρώπη

Πριν από δύο περίπου μήνες «κατέκτησε» την κορυφή της Ευρώπης και έκανε υπερήφανη την μαθητική κοινότητα της Ελλάδας μέσα από την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Βραβείου «Junior Achievement» στο πλαίσιο διαγωνισμού στην Κωνσταντινούπολη. Η μαθητική start-up «Isometricks» έχει ανεβάσει πλέον ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, με αποτέλεσμα οι συντελεστές της, μαθητές και μαθήτριες, να δίνουν δυναμικό «παρών» και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχοντας καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο, με τους επισκέπτες να ανοίγουν διάλογο με τα μέλη της start up αναφορικά με την ιδέα τους που έχει να κάνει μ’ ένα μοναδικό παιχνίδι συμμετριών.

Το «wizzle» και το χρυσό μετάλλιο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Το wizzle, το οποίο δημιούργησαν οι Έλληνες μαθητές του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι ένα παιχνίδι συμμετριών με κρυμμένα μαθηματικά που, όπως έχει αποδειχθεί, έχει ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έχει υπάρξει, έχουν προηγηθεί σημαντικές συναντήσεις με επίκεντρο την αξιοποίηση του παιχνιδιού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ελληνική Εταιρεία Αλτσχάιμερ και από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμος Συκεών. Επίσης, και ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει δείξει ενδιαφέρον να αποκτήσει το wizzle.

Επόμενο μεγάλο στοίχημα για την κορυφαία αυτή μαθητική start-up, αποτελεί η συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Junior Achievement Worldwide» τον Φεβρουάριου του 2024. 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....