Η Ελληνική Παροικία του Καΐρου γιόρτασε  την μνήμη του Πρωτομάρτυρος της Χίου  Αγίου Ισιδώρου

Ημέρα πανηγυρική και χαρμόσυνη η Κυριακή 14 Μαΐου στον Ιερό Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου η Ελληνική Παροικία του Καΐρου γιόρτασε  την μνήμη του Πρωτομάρτυρος της Χίου  Αγίου Ισιδώρου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο  Σεβασβιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Νικόδημος ενώ τους ύμνους έψαλε ο καλλικέλαδος πρωτοψάλτης της Ελληνικής  Κοινότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Ριγάκης.

Οι «οικοδεσπότες» της πανηγυρικής ημέρας, ο κ. Λάμπρος Μπενοβίας  πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου «Ο Όμηρος», και η Γενική Γραμματέας της Αδελφότητας κα Θεανώ Μπενοβία έλαμπαν από χαρά. Δραστήριοι και παρόντες, ως ενεργοί κρίκοι στο σήμερα, της μακραίωνης αλυσίδας μιας Αδελφότητας με βαθιές ρίζες προφοράς στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, γιόρτασαν με περηφάνια τον δικό τους Άγιο.

Την γιορτινή ημέρα μνήμης για την Χιακή Αδελφότητα τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη της Ελληνικής Παροικίας και μεταξύ άλλων εκπροσωπώντας την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου παρέστη η Γενική Γραμματέας  κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ. Παρέστησαν επίσης ο Κοινοτικός Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Βασίλης Ζουές, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ελληνίδων κυριών Καΐρου κα Βάσω Γαζή, καθώς και εκπαιδευτικοί από την Αχιλλοπούλειο Ελληνική Σχολή του Καΐρου.

 

 

ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....