Η Ελληνική Προεδρική Φρουρά επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια του Περθ

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας είχε τη χαρά να υποδεχθεί στα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας του Περθ την Ελληνική Προεδρική Φρουρά.

Η Ελληνική Προεδρική Φρουρά επισκέπτεται  για πρώτη φορά για να συμμετάσχει στον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας του OXI.

Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέας Ελπίδιος καλωσόρισε την Ελληνική Προεδρική Φρουρά στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής   και τόνισε τη μεγάλη χαρά και τιμή που έφερε η επίσκεψή τους σε όλους τους Έλληνες .

Την ίδια ημέρα, πριν από την επίσκεψη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, υπήρξε και συμμετοχή της Προεδρικής Φρουράς στη Σχολική Συνέλευση στο Saint Andrew’s Grammar Day School, για την Ημέρα «OXI».

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί πορεία της Προεδρικής Φρουράς στην πόλη με αφετηρία το Προξενείο της Ελλάδας στο Περθ και κατάληξη στο Μέγαρο του Συμβουλίου. Η τελετή έπαρσης της σημαίας θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τη Βουλή

Η Προεδρική Φρουρά θα παραστεί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελπίδιος θα προεξάρχει στην επίσημη Δοξολογία για την Ημέρα «ΟΞΙ». Θα ακολουθήσει τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Κρατικού Πολέμου στο Kings Park όπου θα πραγματοποιηθεί αλλαγή φρουράς και αφιέρωμα στο Κενοτάφιο.

 

Ο Πρωθυπουργός της WA, ο Hon Mark McGowan MLA, θα φιλοξενήσει μια εκδήλωση για να καλωσορίσει την Προεδρική Φρουρά. Επίσης δεξίωση θα παραθέσει ο κ. Βασίλειος Ζεμπίλας, ο Έλληνας Λόρδος Δήμαρχος Περθ και οι Σύμβουλοι της πόλης του Περθ. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος θα εκπροσωπηθεί από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων Ελπίδιο και στις δύο Δεξιώσεις.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....