Η εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος στον Καρτεράδο

Πανηγυρικά εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον Καρτεράδο της Σαντορίνης.
Του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος. Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας αρχιμ. Καλλίνικος Ρούσσος, ο οποίος αναφέρθηκε στην θεολογία της Εορτής της Αναλήψεως και στη σπουδαιότητα της για την προσωπική πνευματική ζωή κάθε πιστού.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του πανηγυρικού όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Κυριάκο Ξαγοράρη.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα γεγονότα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής Εορτής κατά το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων αλλά και στην προσμονή του αναληφθέντος αφ’ ημών Κυρίου, ο οποίος και θα επιστρέψει και πάλι στη γη “κρῖναι ζῶντας καί νεκρούς”.
Τους ύμνους της εορτής απέδωσαν ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Νικόλαος Βαρβαρήγος καθώς αριστερός ψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ψυχικού κ. Νικόλαος Φλάκας
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας της Αναλήψεως και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....