Η Εορτή της ιεράς μνήμης του Αγίου Βενεδίκτου στην Ερμούπολη

Η μνήμη του Αγίου Βενεδίκτου, θεμελιωτού του Δυτικού Μοναχισμού, τιμήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον οποίο εξετίθετο προς προσκύνηση τίμιο Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, με την τέλεση της Ακολουθίας των Προηγουμένων Τιμίων Δώρων, ιερουργούντος του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Βενεδίκτου Φραγκογιάννη, με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδοπούλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και Πρεσβυτέρων της Σύρου και με τη συνευχητική παρουσία του Λιμενάρχη Σύρου και του Διευθυντού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Ιω. Χαρίτου, μελών του ΔΣ του Ισιδωρείου Ιδρύματος, του προσωπικού του Οίκου Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως, των Εκκλησιαστικών Επιτροπών και των Μελών του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ναού και πολλών πιστών και Ενοριτών, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν στον εορτάζοντα Αρχιμανδρίτη.
Κατά την Ακολουθία, τους ύμνους της οποίας απέδωσε μελωδικότατα ο Βυζαντινός χορός των Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Λουκά Τσούκου, ομίλησε διδακτικώτατα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Βενεδίκτου και τους αγώνες του για τη θεμελίωση και την άνθιση του Μοναχισμού στη Δύση, την περίοδο της Αδιαίρετης Εκκλησίας, και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Αρχιμ. Βενέδικτο να ζει όπως ακριβώς σημαίνει και το όνομά του, δηλαδή «ευλογημένος».
Μετά την τέλεση της Αρτοκλασίας και προ του πέρατος της Ακολουθίας, την οποία αναμετέδωσε απ’ ευθείας ο Περιφερειακός Τηλεοπτικός Σταθμός «SYROS TV1», ο εορτάζων Εφημέριος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την προς αυτόν πατρική του αγάπη, τη στήριξή του και τις πολλές ευεργεσίες του.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....