Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Με την δέουσα λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, εορτάσθηκε η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως κατά την Γ΄Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Επίκεντρο του εορτασμού, κατά το ειωθός, ο Βυζαντινός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας. Το απόγευμα του Σαββάτου, έγινε η υποδοχή από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο της βυζαντινής ιεράς εικόνος της Σταυρώσεως του Κυρίου, η οποία φυλάσσεται για λόγους ασφαλείας στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ και είναι κτήμα του Ναού. Εν συνεχεία, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Το πρωί της Κυριακής, ο κ. Θεόκλητος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ενώ λιτανεύθηκε ο τίμιος Σταυρός και τέθηκε προς προσκύνηση και ενίσχυση του πιστού λαού. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στην αγομένη εορτή καθώς και στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, όπου ο Κύριος προτρέπει τον κάθε έναν από εμάς, να απαρνηθεί τον εαυτό του, να σηκώσει τον Σταυρό που του έχει δοθεί και να τον ακολουθήσει.

Το απόγευμα της Κυριακής, τελέσθηκε στον ίδιο Ναό η ακολουθία του Δ΄ κατανυκτικού Εσπερινού. Μετά την απόλυση, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Χρίστος Κυριαζόπουλος ανέπτυξε ομιλία με ιστορικά και θεολογικά στοιχεία από την εορτή της προσκυνήσεως του τιμίου Σταυρού.

0

12

3

4

4a

5

5a6

7

8

b0

b1

b2

b3

b3 2

b4

b5

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....