Η εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων στο Geraldton της Δυτικής Αυστραλίας

Συμφώνως προς την ετήσια παράδοση στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, η εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων στην περιφερειακή πόλη Geraldton εορτάστηκε το σαββατοκύριακο, στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο π. Ελευθέριος Γεροβασίλης εκπροσώπησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο στις εορταστικές ακολουθίες που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Geraldton.

Ο π. Ελευθέριος τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, καθώς και τον Εσπερινό το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Περίπου 150 άτομα ταξίδεψαν από την Πέρθη, διανύοντας απόσταση 400 χιλιομέτρων, για να συνεορτάσουν με την τοπική κοινότητα του Geraldton.

Την Κυριακή, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των ιερών εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού, καθώς και Αρτοκλασία.

Μετά την Απόλυση, παρατέθηκε εόρτιο γεύμα, από την Ελληνική Κοινότητα Geraldton, στην αίθουσα Fitzgerald κοντά στην εκκλησία.

Ο π. Ελευθέριος μετέφερε στους παρευρισκόμενους πιστούς και στα μέλη της διοίκησης της Ελληνικής Κοινότητας Geraldton τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

Σημειώνεται ότι ο ετήσιος εορτασμός των Αρχαγγέλων στο Geraldton αποτελεί ένα ιδιαίτερο προσκύνημα για πολλές από τις οικογένειες της Πέρθης που είχαν αρχικά εγκατασταθεί στην περιφερειακή αυτή πόλη της Δυτικής Αυστραλίας. Η εκκλησία χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, για να εξυπηρετεί την εποχή εκείνη μια μεγάλη κοινότητα της ελληνικής Ομογένειας που εγκαταστάθηκε στο Geraldton λόγω των τοπικών βιομηχανιών αλιείας και εξόρυξης. Ωστόσο, κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 πολλές από τις οικογένειες αυτές μετεγκαταστάθηκαν στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, την Πέρθη. Για τον λόγο αυτό, η πανήγυρις της ενορίας είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για πολλές από τις οικογένειες να επιστρέψουν, με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, στην ειδυλλιακή, αγροτική, παραθαλάσσια πόλη της οποίας ο πληθυσμός είναι περίπου 32.000.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....