Η Εορτή των Δώδεκα Αποστόλων στον Άγιο Ανδρέα Παγγαίου

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 εορτάσθηκε με κατάνυξη η Σύναξις των Αγίων Αποστόλων στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Ελευθερών.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 εσπέρας τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη παρουσία Ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως  κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό Ιερέων της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μπένο.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος  κήρυξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος στους Αγίους Αποστόλους και στο έργο τους.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος  κ. Χρυσόστομος ετίμησε τον Εφημέριο της ενορίας π. Σωφρόνιο Ρήγα με το οφφίκιο του Οικονόμου. Στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη τον π. Σωφρόνιο για την υπακοή του και για την εργατικότητα του στην ενορία του Αγίου Ανδρέα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στην ανακαινισμένη αίθουσα του Ιερού Ναού.

Φωτογραφικό υλικό

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία:

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....