Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρυάς Λευκάδος

Το πρωί της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου 2023 τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς Λευκάδος Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης  κ. Θεοφίλου, με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως των Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Παιδείας.

Το ιστορικό αυτό μοναστήρι της Ιεράς μας Μητροπόλεως επέλεξε το Μουσικό Σχολείο Λευκάδος για τον καθιερωμένο σχολικό εκκλησιασμό. Με επικεφαλής τον διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαο Κονιδάρη οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να προσέλθουν από νωρίς το πρωί στην Ιερά Μονή, να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να λάβουν τις πατρικές ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου , ο οποίος και ευλόγησε την βασιλόπιτα του σχολείου της πόλεώς μας.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο των τριών μεγάλων πατέρων της Εκκλησίας μας και στην τεράστια προσφορά τους στην παιδεία και τα γράμματα. Στη συνέχεια, δόθηκε σε όλους μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής. Μάλιστα διδάσκοντες και διδασκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Ι. Μονής αλλά και να απολαύσουν παράλληλα την άγρια ομορφιά του τόπου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....