Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Νήσο Τήνο

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου–Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στους ομώνυμους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς των χωρίων Πύργος και Καρυά.

Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και την κυριώνυμο ημέρα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Τήνου, η Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων και ευσεβείς Χριστιανοί από την περιφέρεια της Ιεράς Νήσου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου ευχόμενος εορτίως και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες τους φέροντας το όνομα του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου  του Μυροβλύτου και συνεχάρη τους Εφημερίους, ιεροψάλτες και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και όλους τους ενορίτες για την άρτια διεξαγωγή των Ιερών Πανηγύρεων τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα διαφύλαξης της δημοσίας υγείας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....