Η εορτή του Αγίου Γεωργίου και Χειροτονία Διακόνου στο Ελαιοχώρι Παγγαίου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε την Δευτέρα της Διακαινησίμου, 25 Απριλίου 2022, η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σε όλους τους Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος  ιερούργησε στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώρι Παγγαίου, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και εφημερίου επί τεσσαράκοντα και τρία έτη, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Παπαδάκη και του Διακόνου π. Αθανασίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε σε Διάκονο τον Μοναχό π. Συμεών Αποστολάκη. Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Χρυσόστομο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μίλησε προς το εκκλησίασμα κάνοντας αναφορά στην αληθινή χαρά που πηγάζει από την Ανάσταση του Κυρίου και εν συνεχεία απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο της Μητροπόλεως απηύθυνε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η  λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου και των Ιερών Λειψάνων με τη συμμέτοχή των Αρχών του Νομού Καβάλας και πιστών κατοίκων του χωρίου τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας κατά της πανδημίας.

Φωτογραφικό υλικό

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....