Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην πόλη των Τρικάλων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας  ο οποίος και αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Νεκταρίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας απονεμήθηκε ένα χρηματικό έπαθλο στην μαθήτρια Παναγιώτα Χρυσοστόμου, του 1ου Λυκείου Τρικάλων, η οποία πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις μεταξύ των υποψηφίων των Λυκείων της Ενορίας. Χρηματική έπαθλο απονεμήθηκε επίσης στον μαθητή του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων Γεώργιο Θεοχάρη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που καθιερώθηκε από φέτος, με μέριμνα του προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Πρωτοσυγκέλλου της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, π. Αλεξίου Κανίνα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε προς προσκύνηση και Ιερό Απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....