Η εορτή του Αγίου Σεραφείμ στον τόπο μαρτυρίου του, στο Φανάρι Καρδίτσας

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τιμά τον Άγιο και ένδοξο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, στο Φανάρι Καρδίτσας (τόπος μαρτυρίου του Αγίου). Η εορτή αυτή θεσπίστηκε το 1936 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρό Ιεζεκιήλ.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 24 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου και λιτανευτική εισόδευση αυτής στον Ιερό Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου. Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής «Κορώνης».

Ακολούθως, τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του ιδίου Ιεράρχου.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας Φαναριωτίσσης – Πετριλιωτίσσης και της τιμίας κάρας του Αγίου στους δρόμους του Φαναρίου και Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο για την ευλογητή παρουσία και την ιερουργία του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....