Η εορτή του Οσίου Παϊσίου στη Θήρα

Ο δημοφιλής ανά την ορθόδοξη οικουμένη Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης με ιδιαίτερη ευλάβεια και λαμπρότητα τιμήθηκε και στη νήσο της Θήρας, όπου μάλιστα έχει ανεγερθεί και περικαλλής Ναός επ’ονόματί του στο χωριό της Μεσαριάς.

Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχιου, πλαισιουμένου από κληρικούς της νήσου, και με την προσευχητική συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον ιερό Ναό και τον περικείμενο αύλειο χώρο.
Τη διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο αρχιμ. Ιγνάτιος Αργυρός, αδελφός της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας και υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, ο οποίος και τόνισε ότι η εορτή του Αγίου Παισιου μας κάνει μετόχους του μυστηρίου και του θαύματος της Εκκλησίας, διά της οποίας και μόνον ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει την αγιότητα. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία και τις πρεσβείες του Αγίου Παϊσίου ενω ευχαρίστησε την ευσεβή οικογένεια Σπυρίδωνος και Γεωργίας Πατηνιώτη, που ανήγειρε το Ναό αυτό προ ολιγων χρόνων με πίστη και αγάπη στον Άγιο.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηρας χοροστάτησε του Όρθρου, ετέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας και εκήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στα πνευματικά χαρίσματα του Οσίου Παϊσίου, την επιθυμία του να παραμένει αφανής και μακριά από την τιμή του κόσμου, ενω κατέληξε πως είχε την ευλογία να τον συναντήσει όταν σε νεαρή ηλικία επισκέφθηκε το κελί του στο Άγιον Όρος.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Παϊσίου.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....