Η εορτή του Παναγίου Πνεύματος στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με τη δέουσα λαμπρότητα, κατάνυξη και με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάσθηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 5 Ιουνίου 2023, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γαβριήλ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάγκη ενότητας των πιστών κάτω από την σκέπη του Παναγίου Πνεύματος και στην απομόνωση των ακραίων στοιχείων που επιδιώκουν την διάσπαση της ενότητας του Σώματος της Εκκλησίας.

Ακολούθησε επίσκεψη στο ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας-Οσίου Λουκά του εν Στειρίω και στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας με την συνοδεία της φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου, Αντιδημάρχων, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, Μικρασιατικών σωματείων και πλήθους προσκυνητών.

Εκ του Ιερού Ναού

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....