Η επίσημη αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου στoν Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης

Χαρμόσυνα ηχούν οι καμπάνες  στην Έδεσσα, καθώς η πόλη γιορτάζει την επίσημη αγιοκατάταξη του νέου άγιου της, Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης (1919-1984),

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο απέστειλε τους Σεβάσμιους εκπροσώπους του στην εορτή, όπως και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

Έτσι, χθες το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Γέρων Χαλκηδώνος κ. Εμμανουήλ, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Καστοριάς κ. Καλλίνικος και φυσικά ο Ποιμενάρχης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ Ιωήλ.

Αυτή την ώρα όπως παρακολουθείτε πάντα σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από την τηλεόραση της 4Ε παρακολουθείτε το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο http://www.tv4e.gr/livestreaming.php

 

 

Στην Αρχιερατική Συγχοροστασία του πανηγυρικού Εσπερινού, εκτός από τους αρχιερείς, τους ιερείς και τον πιστό λαό, βρέθηκαν και οι κατά σάρκα συγγενείς του Αγίου Καλλινίκου, ο Στρατηγός της Μεραρχίας Έδεσσας, ο Αστυνομικός διευθυντής Πέλλας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και Αλμωπίας Χρήστος Μπατσής, οι βουλευτές Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας, Φίλιππος Γκιούρος.

Εντός του Ιερού Ναού έγινε και η περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Καλλινίκου αλλά και του ιερού λειψάνου του Αγίου.

 

 

Η μνήμη του Αγίου έχει ήδη ξεκινήσει να τιμάται την 8η Αυγούστου εκάστου έτους, ημέρα της ενδόξου κοιμήσεώς του, ωστόσο η επίσημη αγιοκατάταξή του είχε καθυστερήσει λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....