Η Ερμούπολη τίμησε την ιερά μνήμη του Προστάτου του Ένδοξου Ελληνικού Πεζικού Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου και Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλεξ. Αθανασίου, Αντιδημάρχων και εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και αυτοδιοικητικών και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα λιτανεία της θαυματουργού Εικόνος του ΑγίουΓεωργίου, στο παρακείμενο του Ναού Κοιμητήριο, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης παιάνιζε εόρτια εμβατήρια.
Απευθυνόμενος προς τους συλλιτανεύοντες πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι, χάρη στην Ανάσταση του Χριστού, οι κείμενοι στο Κοιμητήριο πατέρες, μητέρες και αδελφοί μας έχουν μεν υποστεί τη νομοτελειακή φθορά του σώματος, όμως ζουν κοντά στο Θεό και προσεύχονται για μας, προσδοκώντας την κοινή Ανάσταση!
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μετέβη στο Βαρδάκειο και Πρώιο Νοσοκομείο Σύρου, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο των εργαζομένων, και προσέφερε πασχάλια αυγά και αναστασιμες ευχές στους εργαζόμενους και περιθαλπομένους σ’ αυτό.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....