Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Καναδά γιόρτασε την προστάτιδα Αγία της Φιλοθέη

Συνηθίζεται κάθε χρόνο την παραμονή της Αγ. Φιλοθέης, 18 Φεβρουαρίου, να γίνεται βραδινή Θ. Λειτουργία στη γιορτή της Αγ. Φιλοθέης, προστάτιδας της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά, στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο. Εφέτος η καθιερωμένη αυτή βραδινή Θ. Λειτουργία έγινε την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, διότι παραμονή ήταν Κυριακή.

Στην βραδινή αυτή Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπ. Σωτήριος και έλαβαν μέρος ο Επίσκοπος Αθηναγόρας και δέκα τέσσερις (14) Ιερείς.

Προσήλθαν περίπου τριακόσιοι (300) ευλαβείς χριστιανοί εκ των οποίων διακόσιοι πενήντα ένας (251) παρεκάθησαν στο δείπνο το οποίο προσφέρθηκε στο Μητροπολιτικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής. Μεταξύ των συνδαιτυμόνων ήταν και η κα Μπέτυ Σκουτάκη, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

Προσήλθε το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας με αρχηγό την πρόεδρο κα Ζωή Βερούτη καθώς και οι πρόεδροι των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων Τορόντο και περιχώρων και πολλά μέλη.

Ήταν μία Θ. Λειτουργία πολλή πνευματική, ο δε Αρχιεπ. Σωτήριος μίλησε με θέμα την ελεημοσύνη και πόσο απαραίτητη είναι η ελεημοσύνη τόσο η υλική όσο και η πνευματική. Πρέπει, τόνισε, ο καθένας μας να νοιάζεται για την υλική-σωματική υγεία του πλησίον, αλλά και την πνευματική.

Το δείπνο το οποίο προσφέρθηκε από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Νικολάου ετοίμασε κατά άριστο τρόπο η πρόεδρος κα Γεωργία Ορφανάκου-Χαραμή με όλες τις κυρίες και την πρόεδρο του Ι. Καθεδρικού Ναού του Αγ. Νικολάου κα Αναστασία Σωτηροπούλου.

Σχεδόν όλοι οι εκκλησιασθέντες εκοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και στο δείπνο μίλησε η πρόεδρος του Αρχιεπ. Συμβουλίου Φιλοπτώχου Καναδά κα Ζωή Βερούτη και ο Αρχιεπ. Σωτήριος.

Μετά την μπόρα του κορωνοϊού οι Φιλόπτωχες Αδελφότητες σε ολόκληρο τον Καναδά εργάζονται με την ψυχή τους και την καρδιά τους με πολλή επιτυχία.

Ήταν μια βραδιά η οποία θα μείνει αξέχαστη καθώς το έργο των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων προχωρεί σε όλο τον Καναδά με τη χάρη του Θεού. Ο Αρχιεπίσκοπος έφερε την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκ του Γραφείου της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά
20 Φεβρουαρίου 2024

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....