Η γιορτή της Αναλήψεως στον Καρτεράδο Σαντορίνης

Την παραμονή της μεγάλης δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου η θηραϊκή Εκκλησία με επίκεντρο την ομώνυμη πανηγυρίζουσα ενορία του χωριού Καρτεράδος δέχθηκε τη μεγάλη ευλογία του της κομιδής του ιερού λειψάνου του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.
Το ιερό λείψανο εκόμισε από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας ο πρωτοπρεσβύτερος Ευἀγγελος Λιάπης, στρατιωτικός Ιερέας, και το υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος.
Στη συνέχεια τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου με τη συμμετοχή των αρχιμανδριτών π. Κωνσταντίνου Συρίγου και π. Χριστοφόρου Καραμολέγκου, του και εφημερίου της ενορίας, των πρωτοπρεσβυτέρων π. Ευαγγέλου Λιάππη, π. Αναργύρου Βαμβακούση και π. Κωνσταντίνου Ρούσσου και του ιεροδιακόνου π. Χαραλάμπους Σαλίβερου.
Τους ύμνους της εορτής απέδωσαν μελωδικώτατα ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Νικόλαος Βαρβαρήγος και η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής υπό τη χοραρχία του διευθυντού αυτής κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο εξ Αττικης ορμώμενος π. Κωνσταντίνος Συρίγος, ο οποίος ανέλυσε το μεγάλο και σωτηριώδες γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου και τη σημασία του για την πνευματική ζωή και σωτηρία μας.
Στην ακολουθία παρέστησαν η αντιδήμαρχος Θήρας κ. Καλίτσα Σιγάλα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Θηραϊκής Πολιτείας κ. Νικόλαος Ζώρζος και ο επαρχιακός σύμβουλος κ. Ηλίας Μάϊνας.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....