Η Ι.Μ. Κασσανδρείας με εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας αυτό το Σαββατοκύριακο

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στην Ν. Ποτίδαια οι εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος της χερσονήσου Κασσάνδρας κατά το 1821.

Χθες μίλησε στην ΤΗΛΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της 4Ε ο γενικός γραμματέας της Ιερας Μητροπόλεως , π. Ιγνάτιος , εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ν. Ποτίδαιας και παρουσίασε τόσο τις εκδηλώσεις , όσο και ένα σύντομο ιστορικό : “αν κάποιος ψάξει στο βυθό κάτω από τη γέφυρα θα βρει ακόμα τα κομμάτια δέρμα που έστρωσαν για να περάσουν τότε οι Οθωμανοί και φυσικά λείψανα των κατοίκων που αγωνίστηκαν ….παίρνοντας βέβαια την  άδεια και ενημερώνοντας το Άγιο Όρος το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην Επανάσταση…”, είπε μεταξύ άλλων .

Σύντομα στο news.tv4e ολόκληρη η συνέντευξή του.

 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10.30 π.μ. με την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ποτίδαιας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας, Σεβασμιώτατου κ.κ. Νικόδημου, ενώ μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον συγγραφέα, Νικόλαο Παπαϊκονόμου

 

Στις 11.15 θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, η φιλαρμονική του Δήμου Κασσάνδρας με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωναϊού Covid – 19, θα παιανίσει και θα ανακρούσει τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....