Η Ι.Μ. Πατρών τιμά τους “υπέρ Πίστεως και Πατρίδος θυσιασθέντες Αρχιερείς”

Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών την Κυριακή 14/11 θα τιμηθούν  οι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος θυσιασθέντες Αρχιερείς Νεόφυτος (+1466), ο οποίος ανασκολοπίσθηκε υπό των Τούρκων, Γερμανός ο Α’ (+1572), ο οποίος τεμαχίσθηκε υπό των Τούρκων και ερρίφθη στην πυρά, και Παρθένιος ο Ε’, ο οποίος εκοιμήθη ενώ ήταν εξόριστος στη Ρωσία, αφού προηγουμένως ηγήθηκε του επαναστατικού κινήματος εναντίον των Τούρκων κατά τα λεγόμενα Ορλωφικά (1700).

Το πρωί της Κυριακής θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο των ως άνω Αρχιερέων ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια των προτομών των τιμωμένων Αρχιερέων στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

Το απόγευμα, στις 17.00, στην Πλατεία Ομονοίας Πατρών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Αγνώστου Πολεμιστού. Θα επακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, κατάθεση στεφάνων και παραδοσιακοί χοροί από το Αχαϊκό εργαστήρι και τη Στέγη Καλαβρυτινών Πατρών “Η Αγία Λαύρα”.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....