Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης με επίκεντρο τον προσκυνηματικό τουρισμό

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετείχε, μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης με σκοπό την ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας.
Πιο συγκεκριμένα συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Targul de Turism (TTR) 2023», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2023 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Ιnternational fair of tourism (IFT) 2023» που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2023 στο Βελιγράδι της Σερβίας, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ITB) κατά το διάστημα 5 με 7 Μαρτίου και τελευταία, στην Έκθεση I..F.W. στη Βαρσοβία της Πολωνίας κατά το διάστημα 16-18 Μαρτίου 2023.
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει ενεργά στον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), έχοντας μάλιστα και δύο εκπροσώπους της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Σε αγαστή συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους του νομού και όλους τους εμπλεκόμενους τουριστικούς φορείς διαδραματίζει σημαντικά βήματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, πάνω στην προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία, στην προβολή και την προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των ιερών της μνημείων, προσκυνημάτων και κειμηλίων.
Με αφορμή τη συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον Πρόεδρο του ΠΟΤΑΠ κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο πολυσχιδές έργο της τοπικής Εκκλησίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «H συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους γεγονότα προβολής δίνει προστιθέμενη αξία στην Πιερία από τουριστικής πλευράς αλλά και από πλευράς ιστορίας και θρησκευτικής πίστης. Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις με θρησκευτική νοηματοδότηση και περιεχόμενο, μπορούν να αποτελέσουν μια πλούσια εμπειρία για τους δυνητικούς επισκέπτες, που ικανοποιούν πνευματικές ανάγκες, αλλά και γενικότερα μορφωτικές, καθώς υποχρεωτικά διασυνδέονται με την ιστορία του τόπου μας, την αρχαιολογία, τις τέχνες, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής μας».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....