Η ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας τιμήθηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή, στο Κίνι της Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε  κατά τον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι της Σύρου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Ερμουπόλεως, της Προηγούμενης Αγνής και της Ηγουμένης Θεονύμφης και την παρουσία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφία και πλείστων ευσεβών προσκυνητών.
Στο κήρυγμά του, ο Σεβσσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στη μνήμη των  τιμωμένων Αγίων Βαρβάρας Μεγαλομάρτυρος, Ιωάννου Δαμασκηνού και Σεραφείμ Ιερομάρτυρος, τονίζοντας ότι και οι τρεις κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στη ζωή της Εκκλησίας, με το μαρτύριό τους και το συγγραφικό έργο τους, προβάλλοντας στους πιστούς πρότυπα ζωής με πίστη, αγωνιστικότητα, ταπείνωση και αφοσίωση προς την επίγεια πατρίδα, για την υπεράσπιση της ελευθερίας της οποίας οφείλουμε μέχρι θανατου να αγωνιζόμαστε!
Ευχαρίστησε την Ηγουμένη Θεονύμφη για τη μέριμνά της προς την Ιερά Μονή, ευχήθηκε στους προσκυνητές για τις επερχόμενες εορτές και τους κάλεσε να συμμετάσχουν σύσσωμοι στην πανσυριανή Πανήγυρι του Πολιούχου Σύρου και Προστάτου των Ναυτικών Αγίου Νικολάου.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....