Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ευμενίου του Νέου θα εορτάζεται κατ᾽ έτος την 23η Μαΐου

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, μετά την αναγραφή στο Αγιολόγιο της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ευμενίου του Νέου (Σαριδάκη), από την κώμη της Εθιάς Μονοφατσίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, υποβάλλει προς την Α. Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ευλαβείς και θερμές ευχαριστίες για την ευμενή αποδοχή του αιτήματος της Εκκλησίας Κρήτης, για τη συμπερίληψη του Πανοσ. Αρχιμ. Ευμενίου Σαριδάκη, στις δέλτους των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

«Όλοι οι άνθρωποι της Κρήτης, Κλήρος, Μοναχοί και Λαός», αναφέρει το σχετικό Ανακοινωθέν, «είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες προς τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εκφράζουμε τη μεγάλη μας χαρά και την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας, για το πολύτιμο αυτό εξαιρετικό πνευματικό γεγονός».

Επισημαίνεται ότι η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ευμενίου του Νέου θα εορτάζεται κατ᾽ έτος την 23η μηνός Μαΐου, ημέρα της οσιακής κοιμήσεώς του.

«Αιτούμεθα τις προς Κύριον δεήσεις του Αγίου Ευμενίου του Νέου, για τη Μεγαλόνησο Κρήτη, τους Κληρικούς, Μοναχούς και το ευσεβές Ποίμνιό της», καταλήγει το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....