Η Ιερά Πανήγυρις της ανάμνησης του εν Χώναις θαύματος του Ταξιάρχου Μιχαήλ στον ομώνυμο Ιερό Κοιμητηριακό Ναό της πόλεως της Λευκάδος

Την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022, εορτή της ανάμνησης του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Κοιμητηριακός Ναός της πόλεως της Λευκάδος.

Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 7:30 μ.μ. εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκάδος και ευσεβών προσκυνητών εκ των ενοριών της πόλεως και των γύρω περιοχών. Το θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Αϊβαλιώτης.

Στην συνέχεια, ευλογήθηκαν οι άρτοι και ακολούθησε η λιτή της ιεράς εικόνος του Ταξιάρχου Μιχαήλ στους διαδρόμους του Κοιμητηρίου όπου και έγινε δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων πατέρων κι αδελφών ημών. Πριν το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Μητροπολιτών Λευκάδος και Ιθάκης κυρών Δωροθέου και Νικηφόρου.

Το πρωί της Τρίτης, 6ης Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 π.μ. τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Ιερά Παράκληση του Ταξιάρχου Μιχαήλ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....