Η Ιερά Πανήγυρις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ιερά Μονή Κρεμαστών

Με κατάνυξη και ευλάβεια εορτάστηκε στην Ιερά και Σεβασμία Μονή των Κρεμαστών, η Σύναξη των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο δοξολογικό έργο των Αγγελικών Ταγμάτων πέριξ του θρόνου του Θεού, αλλά και στην υπηρεσία που τους έχει αναθέσει ο Δημιουργός τους να προστατεύουν τους ανθρώπους από τις παγίδες του διαβόλου. “Η πτώση του Εωσφόρου, πρόσθεσε, τελέστηκε εξαιτίας του εγωισμού και της υπεροψίας του. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ήταν εκείνος που φωνάζοντας “στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου”, σταμάτησε την πτώση των Αγγέλων. Αυτό το “στώμεν καλώς” πρέπει να λέμε καθημερινά στον εαυτό μας, να προσπαθούμε μέσα από τον πνευματικό αγώνα μας να μην ολισθαίνουμε, να μην παραδινόμαστε στην πτώση εξαιτίας του εγωισμού μας, όπως έκανε ο Εωσφόρος. Δυστυχώς, τόνισε, οι άνθρωποι δεν αγαπούν τον Θεό και γι’ αυτό γίνονται θύματα του εωσφορικού εγωισμού τους, της κακίας και τους μίσους τους. Δεν αγαπούν τους συνανθρώπους τους, γιατί δεν αγάπησαν ποτέ τον Θεό. Αιτία αυτής της απομάκρυνσης των ανθρώπων από τον Θεό είναι οι πόλεμοι και οι ακαταστασίες που προκαλούνται από τους ισχυρούς της γης, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι…

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του είπε: Βρισκόμαστε σε ένα μοναστήρι όπου η κατά Χριστόν ζωή γίνεται κύριο μέλημα των ενασκουμένων αδελφών. Τα μοναχικά τάγματα αναπληρώνουν το τάγμα των εκπεσόντων Αγγέλων, γιατί ανυμνολογούν νυχθημερόν τον Θεό και προσεύχονται για ολόκληρο τον κόσμο… Ευχαριστούμε την Γερόντισσα Χρυσοστομία και τις αδελφές της Μονής για το θεάρεστο έργο που επιτελούν και για την απλόχερη αγάπη που προσφέρουν σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται και υποφέρει από τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής”.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....