Η Καλαμάτα εόρτασε τα 201 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Με λαμπρότητα και με την τιμητική παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εόρτασε η Καλαμάτα την 201η επέτειο από την απελευθέρωσή της.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν, το πρωί της Τετάρτης, με την πανηγυρική Δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Ιστορικό Προσκυνηματικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε η τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στη μνήμη των Ηρώων, κατόπιν η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Τζωρτζίνης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αναπαράσταση κατάληψης της πόλης και η παρέλαση μαθητών σχολείων και οπλαρχηγών με τις ομάδες τους, ενώπιον της κ. Σακελλαροπούλου.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ο Δήμος ανακήρυξε Επίτιμη Δημότη την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ ο Δήμαρχος, κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, της προσέφερε το χρυσό κλειδί της πόλης.

Στον εορτασμό την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, τη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος, Π. Μαντάς, Αλ. Χαρίτσης, Ν. Γιαννακοπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....