Η Καλαμάτα εορτάζει σήμερα την «Παναγία Υπαπαντή» παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώνονται σήμερα  Παρα­σκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, με την τέλεση της Πατριαρχικής Θείας Λει­τουρ­γίας και την μεγαλειώδη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος.

 

Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς, υποδέχθηκε άλλωστε χτες το απόγευμα  Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 η Καλαμάτα, το δευτερόθρονο της Ορθοδοξίας Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρι­κής κ. Θεόδωρο, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπο­λίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσο­στό­μου, προκειμένου να λαμπρύνει με την ευλογητή παρουσία του τις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού της πολιούχου Καλαμάτας «Πα­να­γίας Υπαπαντής».

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε του πανηγυρικού πολυαρ­χιερατικού Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, με την παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Λεοντο­πό­­λεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, του Θεοφιλ. Επι­σκό­που Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρό­μου, καθώς και των Σεβ. Μητρο­πο­λιτών Μο­νεμ­βασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Διδυ­μοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βο­ρείων Σπορά­δων κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηνα­γό­ρου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου,  Στα­γών και Μετεώ­ρων κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσο­στόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσό­στο­μος, ο οποίος ομίλησε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα, συγκινώντας το εκ­κλη­σίασμα.

Πλήθος πιστών συνέρεε καθόλη τη διάρκεια του Εσπερινού, προκειμένου να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και να συμμετάσχει στην Ακολουθία.

Παρέστησαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....