Η «Καλοκαιρινή Κατασκήνωση» Βόλου συνεχίζει και τον Ιούλιο

Ο Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο, «Ο Μικρός Παράδεισος», ένα εγχείρημα που εμπνεύστηκε και συντονίζει ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς  Μητροπόλεως Δημητριάδος , Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, υποδέχτηκε με τους μικρούς του φίλους, τον πιο δροσερό και διασκεδαστικό μήνα, τον Ιούλιο! Μετρώντας πλέον 40 σχεδόν παιδιά, ο «Μικρός Παράδεισος» άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα 4 Ιουλίου για την έναρξη της τρίτης εβδομάδας του κατασκηνωτικού του προγράμματος, καλωσορίζοντας παράλληλα τα νέα μέλη του (καινούριες συμμετοχές παιδιών, προσθήκες εκπαιδευτικού προσωπικού).

«Θεματικές της Τρίτης Εβδομάδας λειτουργίας»

Μια «τρυφερή» εβδομάδα ολοκληρώθηκε στον «Μικρό Παράδεισο», μιας και η θεματολογία της εκτυλίχθηκε γύρω από τους ήρωες και τις ιστορίες της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Εδώ Λιλιπούπολη» (1976-1980, Τρίτο Πρόγραμμα). Οι «Λιλιπούτιοι» μαθητές μετέτρεψαν τις αυστηρές εφημερίδες σε όμορφες πολιτείες, δημιούργησαν σύννεφα και ουράνια τόξα αισιοδοξίας, ενώ μαγείρεψαν τις αγαπημένες λιχουδιές των ηρώων της Λιλιπούπολης. Φυσικά, δεν παρέκκλιναν από το καθιερωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιείχε την συστηματική εκγύμνασή τους (επίσκεψη στον εξωτερικό σύλλογο Τάε Κβο Ντο, προπονήσεις κυκλικής γυμναστικής από την συνεργάτιδα εκπαιδεύτριά μας..), την εκμάθηση αγγλικών μέσω παιχνιδιού, τα διασκεδαστικά νεροπαίχνιδα, το συναρπαστικό «Κυνήγι Θησαυρού» και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες, αυτή τη φορά με τις μελωδίες της Λιλιπούπολης, με τις οποίες μεγάλωσαν οι παλαιότερες γενιές. Ο «Χορός των μπιζελιών» και το εκατόφυλλο «Χρυσαλιφούρφουρο» σήμαναν τη λήξη αυτής της εβδομάδας, καθώς οι γονείς των παιδιών απόλαυσαν για άλλη μια φορά την μικρή μουσικοχορευτική παράσταση των παιδιών τους με χαρά και συγκίνηση. Γονείς και μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους, την άλλη εβδομάδα για ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην κοντινή μας Ιταλία.

 

Το κατηχητικό πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Μικρού Παραδείσου» ξεκινά καθημερινά με προσευχή και θρησκευτική κατήχηση, γεγονός που παραμένει σταθερό από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του κέντρου. Στο κατηχητικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, έγινε αναφορά στην Αγία Κυριακή την Μεγαλομάρτυρα ενώ αναλύθηκε και η παραβολή της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού από τον Κύριό μας. Επιπρόσθετα, καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγινε λεπτομερής ανάλυση και ανατροφοδότηση στην αξία του Σεβασμού, αρχικά στα εκκλησιαστικά πλαίσια (πως εκδηλώνουμε τον Σεβασμό μας στον Θεό, στον χώρο του ναού, στα ιερά εικονίσματα…) και, στη συνέχεια, σε όλο φάσμα της ζωής και της καθημερινότητάς μας (Σεβασμός στον συνάνθρωπο, στους γονείς μας, στους φίλους, στο περιβάλλον…)

Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκίνησε η τέταρτη εβδομάδα του κατασκηνωτικού προγράμματος και όλοι οι εκπαιδευτικοί του «Μικρού Παραδείσου» υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών με ένα πλήθος δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εξειδικευμένων για κάθε ηλικιακή ομάδα. Με αγάπη για τα παιδιά και σεβασμό στους εργαζόμενους γονείς, η οικογένεια του «Μικρού Παραδείσου» θα εξακολουθεί να προστατεύει και να κάνει ευτυχισμένα τα μικρά της μέλη!

Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο

«Ο Μικρός Παράδεισος»

του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 24211 – 81388

mikros.paradeisos.kdap@gmail.com

Facebook: Ο Μικρός Παράδεισος – Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης

Instagram: o_mikros_paradeisos

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....