Η καραμελοχώρα και οι λιχουδιές της στον Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης

Σάββατο 15 Οκτώβριου 2022 και πλημμυρίζει κυριολεκτικά ο αύλειος  χώρος του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελέημονος Πολίχνης από κορίτσια του Δημοτικού τα οποία, μετά την Κατηχητική τους Σύναξη, συμμετέχουν σε οργανωμένο παιχνίδι με θέμα: «η καραμελοχώρα και οι λιχουδιές της» .

108 κοριτσάκια από όλες τις τάξεις του Δημοτικού με ζωντάνια, ενθουσιασμό και ευρηματικότητα προσπαθούν να κατακτήσουν το βραβείο του νικητή στο παιχνίδι. Προηγουμένως τα ίδια παιδιά στη ζεστή συντροφιά του Κατηχητικού τους, ανάλογα με την τάξη τους, παρακολούθησαν τη ζωή  του Αδάμ και της Εύας μέσα στον παράδεισο,  «είδαν» τον απόστολο  Πέτρο να ελευθερώνεται από τη φυλακή χάρη στη θαυματουργική επέμβαση ενός αγγέλου, «έζησαν» το φοβερό φονικό του Άβελ από τον αδελφό του, τον Κάϊν.

Την ίδια ώρα 38 κορίτσια των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου με τρόπο διαδραστικό προσπάθησαν να προσεγγίσουν  μαζί με τις κατηχήτριές τους το θέμα : «θα κάνουμε τη ζωή μας παράδεισο αγάπης».

Κάθε Σάββατο η ώρα της κατήχησης είναι η ώρα του Θεού! Ένα παράθυρο ανοίγει, για να ακούγεται ευκρινέστερα η φωνή του Θεού, για να γίνονται όλοι κοινωνοί του Φωτός!

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....