Η κοπή της Bασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

Το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, για να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα και να ευχηθεί τα δέοντα στον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής, εν όψει της εισόδου μας στο νέο πολιτικό έτος.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφού ευλόγησε και διένειμε την Βασιλόπιτα στο Αρχονταρίκι της Μονής, εξέφρασε στον Καθηγούμενο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη και στον Αδελφό της Μονής Οσιολογιώτατο Τίτο Ματαλλιωτάκη τις ολόθερμες πατρικές ευχές του, ώστε το αρξάμενο έτος να είναι ευλογημένο από τον Κύριο, καρποφόρο πνευματικά, ειρηνικό και μεστό ουρανίων ευλογιών, με τις ακοίμητες πρεσβείες της Παναγίας της Φανερωμένης.

Τον Σεβ. κ. Κύριλλο συνόδευαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής.

Ακολούθησε δείπνο στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Παΐσιος ενημέρωσε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την πορεία των από καιρό αρξαμένων εργασιών αναστήλωσης και ανάδειξης της ιστορικής Μονής.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....