Η κοπή της πίτας του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Πνευματικού Κέντρου της Σούμπρας

Το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο της Σούμπρας  πραγματοποίησε την πατροπαράδοτη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στον Ιερό  Ναό των Αγίων Αναργύρων.

Ο Πρόεδρος του «Κέντρου» κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης καλωσόριζε από νωρίς το πρωί και υποδέχονταν τους πάροικους στον φροντισμένο και ανθοστόλιστο Ιερό Ναό. Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Στέφανος και Ιωακείμ, ενώ τους ύμνους έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Ρηγάκης και ο Ιεροψάλτης κ. Αντώνης Ζερβός.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο π. Στέφανος ανέπτυξε στον Λόγο του την σημασία της οικογένειας ως ένα θεσμό που στηρίζει την κοινωνία και προάγει την ανάπτυξη του κάθε ανθρώπου. Αναφέρθηκε επίσης, προς επίρρωση των λόγων του σε θεολογικά παραδείγματα Αγίων της Εκκλησίας μας, σε λαμπρούς αστέρες όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν στην κορύφωση της εσωτερικής τους  διαδρομής, μέσα από την στήριξη και την ηθικοπνευματική νουθεσία της οικογένειάς τους. Μίλησε επίσης για τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε και για την ανάγκη όλων μας, όπως τόνισε να αγκαλιάσουμε τους θεσμούς της κοινωνίας μας, που προσέφεραν και προσφέρουν ένα λιμάνι που η καρδιά μας γαληνεύει, όπως είναι η Εκκλησία με τα μυστήριά της και η οικογένεια με την θαλπωρή και την αγάπη που προσφέρει στα μέλη της.

Στην συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι οδηγήθηκαν στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας.  Η Γραμματέας του Πατριαρχικού Κέντρου κα Μαρία Χέλμη με την Ταμία κα Άννα Γεωργαλίδου, το μέλος του Συμβουλίου  κα  Ρούλα Καλατζή, την η εθελόντρια κα Χριστίνα Αντωνίου και την κα Μαρία Σαγλάκη φρόντιζαν με το χαμόγελο και την ζεστασιά της καρδιάς τους, όπως κάνουν κάθε φορά  την προετοιμασία των κερασμάτων καλωσορίζοντας όλους στα φιλόξενο εντευκτήριο.

Ο Πρόεδρος κ. Ζουμπουλίδης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην εκδήλωση του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου της Σούμπρας  και ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και κάθε καλό για την νέα χρονιά.  Τον λόγο στην συνέχεια πήρε η Γενική Γραμματέας του Πατριαρχικού Κέντρου κα Μαρία Χέλμη, που ανάγνωσε τον απολογισμό των πεπραγμένων της προηγούμενης  διαχειριστικής περιόδου, κατά τον οποίο το «Πνευματικό Κέντρο» είχε πλούσια και δραστήρια παρουσία στα Παροικιακά δρώμενα.

Την ευχή και την αγάπη της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου καθώς και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Νικόδημου, μετέφερε ο π. Στέφανος στον δικό του χαιρετισμό, ο οποίος εξήρε το έργο του Πνευματικού Κέντρου και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την δημιουργική τους πορεία και για την επόμενη χρονιά.

Ο Έλληνας Πρέσβης κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου στον δικό του χαιρετισμό ευχήθηκε σε όλους μια καλή νέα χρονιά και επανέλαβε την δέσμευσή του, ότι η Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίζουν και θα ενισχύουν με κάθε δυνατό τρόπο όλες τις δράσεις και τις προσπάθειες εξωστρέφειας και διασύνδεσης της Ελληνικής μας Παροικίας, μία εκ των οποίων είναι και το «Πνευματικό Κέντρο».

Χαιρετισμό για την νέα χρονιά και την επιτυχημένη πορεία του «Πνευματικού Κέντρου» απεύθυνε επίσης και η Γενική Πρόξενος κα Δέσποινα Χασιρτζόγλου.

Ο τυχερός της πίττας ήταν ο κύριος Γουάχελ, ο οποίος ευχαρίστησε το Πνευματικό Κέντρο και την Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων για την φιλόξενη αγκαλιά που προσφέρουν σε όλους τους Χριστιανούς όπως είπε μέσα από τις Θείες Λειτουργίες.

Σε αυτό το σημείο θεωρούμε ότι αξίζει να αναφερθούμε και σε ένα άλλο χαρούμενο γεγονός της ημέρας που έκανε για ακόμα μια φορά την αγαπητή πάροικο κυρία Καίτη Γεωργίου να χαμογελά με όλη της την καρδιά, αφού καλοδέχτηκε στο Κάιρο την εγγονή της κα Έλλη Μπαζίγου, η οποία και την συνόδευε στην Εκκλησία και προσέλκυσε την προσοχή και την αγάπη όλων των παρισταμένων.

Στην εορταστική ημέρα παρέστη επίσης και η Αντιπρόεδρος του «Πνευματικού Κέντρου» κα Ελένη Χαγιάτ, η προσφορά της οποίας όλα τα χρόνια, στις δράσεις και στις εκδηλώσεις του, ήταν και είναι αναντικατάστατη.

Ως ekkairo.org και ΝΕΟ ΦΩΣ ευχόμαστε στο Ορθόδοξο Πατριαρχικό Πνευματικό Κέντρο της Σούμπρας να συνεχίσει την δυναμική του πορεία, η οποία εκτός από το έργο που προσφέρει ενώνει την παροικία μας, προσφέροντας ένα γνώριμο και ζεστό τόπο κοινής συναναστροφής και αγάπης.

 

 

πηγη και περισσότερες φωτογραφίες 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....