Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά της έκοψε το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου 2023 η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς  Μητροπόλεως  Λευκάδος και Ιθάκης¨Άγιος Ρωμανός Μελωδός¨σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο της ¨Καταφυγής¨. Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο  κ. Θεόφιλο, πλαισιωμένος από τον ευλαβέστατο διάκονο π. Βασίλειο Μαγκανάκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι διδάσκοντες της Σχολής Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Βασίλειος Κακλαμάνης, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Κωνσταντίνος Λανάρας και η κ. Μαρία Κακλαμάνη καθώς και πολλοί μαθητές και μαθήτριες της Σχολής.

Ο π. Σπυρίδων, μεταφέροντας τις πατρικές ευλογίες κι ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου , εξέφρασε την χαρά του για την πραγματοποίηση της συνάντησης μετά την διετή δοκιμασία της πανδημίας. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολυετή μέριμνα του Επισκόπου αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία και προσφορά της Σχολής. Τόνισε ότι ο Επίσκοπος είναι η κινητήρια εκείνη δύναμη, ο εμπνευστής όλων που ανοίγει δρόμους και λύνει τυχόν προβλήματα, προϋποθέτοντας την ενότητα στους κόλπους της Εκκλησίας. Με τη σειρά του ο Διευθυντής της Σχολής αναφέρθηκε στον αγώνα των στελεχών της «να εμποτίζουμε τις καρδιές των μαθητών μας με την αγάπη για την Θεία Λατρεία, διότι η Βυζαντινή Μουσική υπάρχει για να διακονεί την Λατρεία του Θεού».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....