Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νέα Ιωνία- Β’ κατανυκτικός εσπερινός

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 14 Μαρτίου 2022 (Α’ Νηστειών) η εορτή της Ορθοδοξίας και η αναστήλωση των ιερών Εικόνων στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Περισσού στη Νέα Ιωνία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, τοπικοί φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Ακολούθως, συμφώνως με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων και αναγνώσθηκε σε τρεις στάσεις το Σύμβολο της Πίστεως εντός του Ιερού Ναού εις ανάμνηση της αναστήλωσης των Εικόνων, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή εορτή της Εκκλησίας μας και στον θρίαμβο των ιερών Εικόνων, που αποτελεί θρίαμβο της δεδοξασμένης Κεφαλής της Εκκλησίας καθώς και θρίαμβο του Ορθοδόξου δόγματος επί του ψεύδους και των αιρέσων.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος ευχήθηκε για ειρήνη στην Ουκρανία και στον κόσμο ολόκληρο, παροτρύνοντας το ευσεβές πλήρωμα σε προσευχή.

 

 

 

Ο Β’ κατανυκτικός εσπερινός στη Ν. Ιωνία

 

 

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής της Ορθοδοξίας, 13 Μαρτίου 2022, ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον π. Χρυσόστομο και τον ευχαρίστησε τόσο για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως, όσο και για τον κόπο, στον οποίο υπεβλήθη να έλθει στην πόλη της Νέας Ιωνίας.

Ακολούθησε η ομιλία του π. Χρυσοστόμου με θέμα: «Ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης».

Στην ομιλία του ο Αγιορείτης Γέροντας αναφέρθηκε τόσο στα πνευματικά χαρίσματα, όσο στις διδαχές, στις πνευματικές νουθεσίες και στις πολλές μαρτυρίες θαυμάτων που διέκριναν τον θαυμαστό βίο του πρόσφυγα Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη.

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....