Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη Τρίκκης- Ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε την Κυριακή 5η Μαρτίου 2023 η Α΄ Κυριακή των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Προϊστάμενος του Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας ο οποίος ομίλησε καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

Προ της Απολύσεως και συμφώνως προς το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε πέριξ του Ιερού Ναού η Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των εικόνων το 843 και της θριαμβευτικής νίκης της Ορθοδοξίας και της οριστικής λήξης της μακράς περιόδου της Εικονομαχίας. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανέγνωσε το προβλεπόμενο απόσπασμα του υπέρ της Ορθοδοξίας Συνοδικού και ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους.

Ακολούθως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για όλα τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Α΄ ΜΕΡΟΣ

 

 

Β΄ ΜΕΡΟΣ

 

 

 

Τελέσθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων ο δεύτερος Κατανυκτικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία, μετά την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, ο οποίος είναι Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών, συγγραφέας, υπεύθυνος του τομέα νεότητος, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, καθώς επίσης και συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας με τον εμπνευσμένο λόγο και με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας ομίλησε καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....