Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ι.Ν.Αγίου Βασιλείου Brunswick

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Brunswick, στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, όπου ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμενίος. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, συμφώνως προς την τάξη της Εκκλησίας μας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε τις καθορισμένες περικοπές από το «Συνοδικό της Ορθοδοξίας».

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε αρχικά στο ιστορικό πλαίσιο της εορτής, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι επιβεβαιώνεται από την ιστορία πως οι αιρέσεις και τα σχίσματα δεν προκαλούνται από ανθρώπους με διαφορετικές αντιλήψεις εκτός της ζωής της Εκκλησίας, αλλά κατά κανόνα από ανθρώπους μέσα στην Εκκλησία που πολλές φορές δυσκολεύονται να ακολουθήσουν αρετή της υπακοής και προτιμούν τον εγωισμό και την υπερηφάνεια. «Καλούμαστε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, να γίνουμε Ορθόδοξοι και όχι κακόδοξοι, μένοντας πιστοί στην Αγία μας Εκκλησία, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στον δεσμό της Συνόδου και του Επισκόπου», τόνισε.

Ο Επίσκοπος Κερασούντος διαβίβασε επίσης τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και ενημέρωσε το εκκλησίασμα για την επίσκεψή του στην πολιτεία της Βικτώριας το ερχόμενο σαββατοκύριακο, προτρέποντας τους πιστούς να παραβρεθούν στις ακολουθίες που θα λάβουν χώρα με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου για να λάβουν την ευλογία του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....