Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Παναγία «Άξιον Εστί» στο Northcote

Στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Northcote στη Βικτώρια εορτάστηκε με λαμπρότητα η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, με επίκεντρο τον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί», όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, αφού διαβίβασε στους πιστούς τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ομίλησε καταλλήλως για την ημέρα.

Εξήγησε ότι η Εκκλησία προβάλλει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προκειμένου οι πιστοί να λάβουν δύναμη και κουράγιο στον πνευματικό αγώνα που διάγουν. Επισήμανε δε ότι ο Σταυρός αποτελεί και υπενθύμιση του σκοπού της παρούσας ζωής, που είναι η θυσία για τον πλησίον. «Δηλαδή να αφήσουμε το “εγώ” και να λέμε “εμείς”, να ζούμε για τον συνάνθρωπο», υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος και παρότρυνε: «Να το κάνουμε αυτό με τη θέλησή μας, γιατί διαφορετικά δεν έχει όφελος».

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....