Η Κυριακή των Βαΐων στην Πέρθη

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη δυτική Πέρθη, την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, για την εορτή της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα.

Πλήθος πιστών είχε συρρεύσει σε όλες τις εκκλησίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης την Κυριακή των Βαΐων, καθώς η Ορθόδοξη Εκκλησία εόρταζε μια από τις πιο λαμπρές εορτές του έτους.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε ότι η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα έχει κάτι παραπάνω από ιστορική σημασία. Έχει και πνευματικό νόημα για κάθε σύγχρονο χριστιανό, επισήμανε, εξηγώντας ότι τα Ιεροσόλυμα συμβολίζουν την ανθρώπινη ψυχή και η είσοδος του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, την είσοδο του Θεού στην ψυχή μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος παρακάθησε στο κυριακάτικο γεύμα που παρετέθη στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία της Προξένου της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργίας Καρασιώτου. Το γεύμα είχε μεγάλη επιτυχία, με περίπου 200 ενορίτες να δίνουν το «παρών».

Στο τέλος του γεύματος, εψάλη ο πολυχρονισμός του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και ο Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος ευχήθηκε σε όλους, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, ευλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Εβδομάδα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

vema aus

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....