Η Κυριακή των Βαΐων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Με κάθε ιεροπρέπεια και με κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Πάφου κ. Γεωργίου, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου, Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, Κρήνης κ. Κυρίλλου, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Στο τέλος της Δοξολογίας η Α.Θ.Παναγιότης, ο Πατριάρχης ανέγνωσε την ειδική ευχή της επισήμου αναθέσεως της εντολής παρασκευής και εψήσεως του Αγίου Μύρου, προς τον Άρχοντα Μυρεψό κ. Γεώργιο Σάββιτς, Διδάκτoρα Φαρμακευτικής, στον οποίο έδωσε το μεταξωτό Λέντιον και Σταυρό της Διακονίας, τον οποίο απένειμε και στους Ειδικούς Κοσμήτορες συνεργάτες του.

Τον θείο λόγο κήρυξε, κατά την τάξη, ο Πανοσιολ. Διάκονος κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Εκκλησιάστηκαν οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Αμάστριδος κ. Σπυρίδων, κληρικοί, μοναχοί του Αγίου Όρους, η κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, με τον σύζυγό της κ. Ιωάννη Ραπτάκη, Πρέσβη της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο,  Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA κ. Jimmy Kokotas, με συνεργάτες του, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Μετά την Απόλυση ο Παναγιώτατος προσέφερε Βάγια σε όλο το εκκλησίασμα.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης προέστη της Ακολουθίας του Νυμφίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....