Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Σπαρμου: Ιερά Αγρυπνία και μνημόσυνο του αοιδίμου γέροντος Νεοφύτου Σκαρκαλά εκ Κοζάνης

Τελέσθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού, Ιερά Αγρυπνία και μνημόσυνο του αοιδίμου γέροντος Νεοφύτου Σκαρκαλά εκ Κοζάνης.
Στην αγρυπνία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος με τη σεμνή και παράλληλα αρχοντική παρουσία του λάμπρυνε την Αγρυπνία. Συμμετείχαν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων, αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ με τη συνοδεία του, όπως επίσης και ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής αγίου Νεκταρίου Παλαιογρατσάνου, αρχιμανδρίτης π. Συμεών με τη συνοδεία του. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος κληρικοί από τις Μητροπόλεις Ελασσώνος, Λαρίσης, Κατερίνης και Τρίκκης.
Στον δεξιό χορό έψαλε ο μουσικολογιώτατος Γέροντας Δαμασκηνός Νεοσκητιώτης από το Άγιον Όρος με τη συνοδεία του, και στον αριστερό ο Βυζαντινός χορός «ΕΝ ΨΑΛΤΗΡΙΩ» εξ Αθηνών με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Κων/νο Φωτόπουλο.
Η Αγρυπνία, η οποία άρχισε στις 6:30 το απόγευμα, τελείωσε στις 4:30 το πρωί και μεταδόθηκε ζωντανά από τον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε. Αμέσως μετά παρατέθηκε γεύμα σε όλους τους προσκυνητές.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν είτε ως λειτουργοί, είτε ως διακονητές, αλλά και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές που αγόγγυστα και με χαρά συμμετείχαν στη 10ωρη αγρυπνία για να τιμήσουν τη μνήμη του γέροντος Νεοφύτου. Ευχόμαστε να έχουν όλοι την ευχή του στη ζωή και τις οικογένειές τους.
Αιωνία η μνήμη του Φιλοκαλικού γέροντος Νεοφύτου!

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....