Η Μητρόπολη Φθιώτιδος εύχεται για την δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων

Στο πλευρό και κοντά στις αγωνίες των μαθητών και των μαθητριών, που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και σε όλους τους μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε είδους προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις βρίσκεται όλη αυτή την περίοδο η τοπική εκκλησία της Φθιώτιδος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Προχθες το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον κατάμεστο από μαθητές και μαθήτριες Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας, παρουσία της εκπαιδευτικής κοινότητας, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, πολλών καθηγητών και γονέων των μαθητών.

Στο κέντρο του Ναού, με ευχή και ευλογία του κ. Συμεών, τοποθετήθηκε αντίγραφο της Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Δαμάστας, το οποίο και μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό προς ενίσχυση και ευλογία των μαθητών της πόλης .

Στην Ιερά Παράκληση, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, έψαλαν μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» και μαθητές του Προτύπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού και Καθηγητού του Ωδείου κ. Σεραφείμ Κυρίτση, παρουσία και του Διευθυντού του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Δαμάστας τέλεσε δέηση για ενίσχυση, φωτισμό, την από Θεού δύναμη και επιτυχία όλων των μαθητών και των μαθητριών, ενώ στην πατρική του προσλαλιά προς τα παιδιά χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Με αφορμή τις εξετάσεις και την δοκιμασία αυτή, που όλοι μας την περάσαμε κάποια στιγμή, προσευχόμαστε πάνω από όλα για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου αποδόσεως. Προσευχόμαστε να επιτύχετε στην ζωή σας και στα όνειρά σας, πέρα και πάνω από τις εξετάσεις. Ασφαλώς και οι εξετάσεις είναι ένας σημαντικός σταθμός και ένα βήμα στην ζωή σας, αλλά δεν είναι το τελευταίο, το καθοριστικό και το μοναδικό. Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, διότι έχετε κάνει μεγάλη προσπάθεια πολλά χρόνια.

Να πείτε στους γονείς σας να μην έχουν τόσο άγχος. Πραγματικά όλος αυτός ο κόπος που κάνετε για τις εξετάσεις να είναι για εσάς ένα πανηγύρι.

Η προσευχή μας και η δική μου προσευχή είναι μία και μοναδική: να είστε χαρούμενοι. Να τελειώσουν οι εξετάσεις και να είστε χαμογελαστοί, να είστε αγαπημένοι μεταξύ σας. Να έχετε αγάπη για την ζωή. Να χαίρεστε την ζωή και τα όνειρά σας. Να χαρείτε όλα αυτά που πήρατε από το σχολείο και να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη για τους γονείς σας. Οι εξετάσεις να είναι για σας ένα γεγονός χαράς και ελπίδας. Να έχετε αγάπη και αισιοδοξία, διότι η ζωή είναι ωραία, και με την δύναμη της Παναγίας και του Χριστού μας να την χαρείτε, αλλά με την δική σας προσπάθεια. Πιστέψτε στον εαυτό σας».

Σε όλα τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και εκ του σύνεγγυς και είχε μια όμορφη και πνευματική επικοινωνία μαζί τους.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....