Η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά νήσο της Πάτμου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά νήσο της Πάτμου η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, με επίκεντρο της εορτής την Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Της ιεράς πανηγύρεως, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου και Καθηγουμένου της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κυρίλλου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και αδελφός της Μονής κ. Πλάτων, τον οποίο πλαισίωναν Κληρικοί της ιεράς νήσου και άλλων περιοχών, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετά της συνοδείας του.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον Εσπερινό και την Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε σύμφωνα με το Πατμιακό Τυπικό, στο καθολικό, και τη Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις, η Αρτοκλασία, και ευλογήθηκαν και οι αποθήκες της Μονής.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος κ. Πλάτων αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Ηγαπημένου μαθητού του Κυρίου μας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την κανονική άδεια και ευλογία που του παρείχε για την τέλεση των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιερομάρτυρoς Πλάτωνος του Πάτμιου προ ολίγον ημερών, όσο και τον Καθηγούμενο της Μονής κ. Κύριλλον για την πρόσκληση να προστεί της πανήγυρεως.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....