Η πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Γεωργιτσίου

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας.

Σ’ ένα από τα πανέμορφα χωριά του Ταϋγέτου, το Γεωργίτσι, πανηγύρισε ο Ενοριακός Ναός του Αγίου Αθανασίου. Αρχικά τελέσθηκαν ο Όρθρος και η ευλόγηση των άρτων και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευσταθίου.

Λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στο εκκλησίασμα ο λαϊκός ιεροκήρυκας της τοπικής μας Εκκλησίας, θεολόγος, κ. Ευάγγελος Νικολακάκης, ο οποίος είχε διατελέσει Δήμαρχος του πρώην Δήμου Πελλάνας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο των δύο τιμώμενων Αγίων, ενώ στεκόμενος ιδιαίτερα στον Άγιο Αθανάσιο επισήμανε τις διδαχές και τις ψυχικές αρετές του, που θα πρέπει να αποτελούν οδοδείκτη για κάθε χριστιανό.

Κατακλείοντας την πανηγυρική λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης συνεχάρη αρχικά τον κ. Νικολάκάκη, για τον ψυχωφέλιμο λόγο του. Στη συνέχεια, και με αφορμή την συρρίκνωση του πληθυσμού του Γεωργιτσίου όπως και άλλων χωριών του τόπου μας, μίλησε για το εφήμερο της ζωής καλώντας τους ευλαβείς χριστιανούς να διάγουν χριστιανικό βίο, ώστε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να έχουν καλή απολογία και να γίνουν μέτοχοι της Επουράνιας Βασιλείας, στην οποία όλοι έχουμε κληρονομικά δικαιώματα. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της περιοχής να έχει τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Αθανασίου.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....